EcoRenovator  

Go Back   EcoRenovator > Improvements > Geothermal & Heat Pumps
Advanced Search
 


Blog Register 60+ Home Energy Saving Tips Recent Posts Search Today's Posts Mark Forums Read


 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 11-11-16, 11:21 AM   #1
Fathompin
Lurking Renovator
 
Join Date: Nov 2015
Location: Dayton Ohio
Posts: 9
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Compressor shuts off within 5 minutes with cold start up, then runs fine?

Hi there.

What would I look for to fix a geothermal compressor that shuts off within 5 minutes of initial start up from cold, every time, then after a 10 minute wait will start up and run fine for hours. High Pressure and Loss Of Coolant signals are good going to control board, nothing much else going into control board. I suspect the compressor's own thermal shutoff, if so what is a course of action? Compressor discharge temp stays around 195 F. This is a new old stock system that is 8 years old and just getting used for the first time. Thanks.

Fathompin is offline   Reply With Quote
 


Tags
compressor

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:21 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Ad Management by RedTyger
Inactive Reminders By Icora Web Design